Atenció al públic:

9:00h.-13:00h./15:00h.-17:30h.

Magnes, 6

17401 Arbúcies

972 86 00 51

vedrunaarbucies@vedruna.cat

Els Chromebooks i les Apps de Google, la nova eina educativa de l’escola Vedruna

Els alumnes de 3r a 6è de primària de l’escola Vedruna han començat a treballar amb l’entorn educatiu de Google. Es tracta d’un nou mètode de treball en línia en el qual els alumnes disposen d’un ordinador portàtil amb un compte de correu associat a un domini Vedruna, que fomenta el coneixement cooperatiu i permet l’accés a moltes aplicacions educatives.   

rn

La dinamització del projecte recau sobre l’administrador Google del centre, que és qui controla l’ús que els alumnes fan dels Chromebooks i de les aplicacions permeses. El compte de correu proporciona a l’alumnat un espai virtual amb múltiples eines i aplicacions de caire pedagògic i organitzatiu (Drive). El centre disposa de 25 portàtils que comparteixen els nens i nenes de 3r a 6è i que usen en l’aprenentatge de les matèries curriculars i complementàries en combinació amb els llibres de text. La posada en pràctica d’aquest entorn educatiu, ha facilitat enormement el coneixement cooperatiu i el treball compartit entre mestres i alumnes i entre els propis alumnes.

rn

Els Chromebooks ofereixen un ampli ventall d’aplicacions que els mateixos alumnes es poden descarregar, sempre que comptin amb el vist-i-plau de l’administrador. Des de les més elementals com el document de text, el full de càlcul, els formularis o les presentacions, fins a les més específiques com les de dibuix, edició de fotos i vídeo, o la creació de còmics, tutorials o pàgines web, entre d’altres. Tot un món de recursos i possibilitats perquè els mestres puguin complementar els aprenentatges amb les tecnologies de la informació i el coneixement (TIC). Igualment, a la matèria complementària de “Supera’t”, s’ensenya als alumnes a utilitzar altres aplicacions per desenvolupar les seves habilitats, enginy, imaginació i creativitat.

rn

Segons la direcció del centre, la idea és anar potenciant l’ús d’aquesta eina per les possibilitats que ofereix a l’hora de treballar els coneixements que han d’adquirir els alumnes a cada etapa educativa. A més, també s’han introduït les tauletes a l’educació infantil i a cicle inicial de primària per tal de fomentar l’ús d’aquestes eines digitals entre els més petits.  

Comments are closed.
Arxius

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website