Revista Vedruna

LA REVISTA DEL COL·LEGI VEDRUNA D’ARBÚCIES

Vedruna tots a una, amb aquest nom apareixia, el juny de 1988, el primer exemplar de la revista escolar del Col·legi Vedruna d’Arbúcies. La directora d’aquell moment, la Gna. Teresa Fusté, expressava a l’editorial d’aquell primer exemplar: 'l’aparició de la revista constitueix per a mi un motiu de doble satisfacció, d’una banda, la possibilitat de posar-me en contacte amb vosaltres a través d’un mitjà diferent a una simple circular i, d’una altra, el fet en si, que una colla de pares, professors i alumnes vulguin manifestar les seves inquietuds en aquestes pàgines'. En la mateixa editorial, la directora del centre definia els principals trets de la publicació: 'es tracta d’una revista informativa i formativa a la vegada', qualificatius que encara avui són vigents en la nostra revista escolar. El nom de la revista, Vedruna tots a una, havia estat proposat pels mateixos alumnes del centre, i amb un total de trenta-quatre pàgines, en el seu sumari hi figurava, a més a més de l’editorial, una espai dedicat a cada curs (amb els entreteniments inclosos) i quatre seccions més: l’Estiu, Temps de vacances; Rialles; L’esport a l’escola i Els pares informen. L’edició era, evidentment, molt casolana, amb pàgines escrites a màquina i d’altres de manuscrites amb dibuixos i la portada tot passat pel ciclostil.
Un any després, la nova directora pedagògica presentava el segon número de la revista, que incorporava dues noves seccions: La pàgina del mossèn, amb unes reflexions sobre l’educador, i una altra on es recomanava la utilització de llibres de lectura, aconsellant també alguns títols concrets i les editorials més destacades. Aquesta última esdevindria, a partir del tercer número, la secció anomenada El full dels mestres.
A partir de l’any 1991 la revista amplia el nombre de seccions –i per tant el gruix augmenta considerablement- i l’edició continua essent com fins aleshores. Inclou, però, un suplement literari amb la publicació de les obres guanyadores en el concurs literari de Sant Jordi. El director/a de la revista era sempre –i continua així- el mateix director/a del centre.
El 1993 la revista estrena portada en color, feta d’impremta, amb portades successives escollides en el concurs que s’organitzava cada any entre tots els alumnes de primària. Els anuncis de vuit comerços i/o empreses a la contraportada van fer possible el nou format més professional d’aquesta publicació, que d’aleshores ençà perdria el seu nom original pel de Col·legi Vedruna o el simplement Vedruna d’avui en dia. A partir de la meitat dels 90, el format de la lletra va passar de ser fet amb màquina d’escriure a ser elaborat amb ordinador, donant a la revista una aire més modern. En aquests anys, se n’editaren dues cada curs.
Des del 2007 hem renovat el disseny de la nostra revista que s’edita íntegrament en una impremta. Una publicitat més nombrosa –que busca l’escola mateix i la Junta de l’AMPA- ha fet possible la professionalització total d’aquesta publicació, que no pretén res més que ser un mitjà de comunicació entre tots els membres de la comunitat educativa. Amb gairebé seixanta pàgines, amb una sumari elaborat (amb noves seccions com l’English corner, L’Àrea d’educació física, TIC-Informàtica, Moments musicals, Notícies de casa, L’entrevista, Temps era temps, Departament de pastoral...) i amb la qualitat de les imatges –publicades en blanc i negre a l’interior i en color a la portada- l’equip coordinador de la revista Vedruna d’Arbúcies continuarà treballant, any rere any, perquè el nou i únic número del curs vegi la llum. El d’aquest final de curs ja serà el número 45.
També et pot interessar...
Menjador gestionat pel Consell Comarcal

Menú escolar

Podeu consultar el menú escolar prement aquí.

llegir més »

Eixos vertebradors de l'Escola Vedruna de Catalunya

El nostre estil educatiu

VEDRUNA és un espai formatiu al servei de l’educació cristiana.La intuició pedagògica de Joaquima de Vedruna, enriquida al llarg del temps per l’ex...

llegir més »

Llibret de funcionament del centre curs 2019-2020

Benvolgudes famílies,  fent clic a sota on diu: Arxius d'interès, s'us obrirà el PDF del llibret de funcionament del centre del curs 2019-2020. ...

llegir més »