Educació Infantil (P3,P4 i P5)

ESPAIS D'APRENENTATGE

D'ON PARTIM?

A l'Escola Vedruna d'Arbúcies estem instaurant una nova metodologia que parteix dels interessos i necessitats dels nens i nenes i que els permet créixer, formar-se i desenvolupar-se competencialment tenint en compte les seves capacitats i interessos .

QUÈ SÓN ELS ESPAIS?

Cada espai d'aprenentatge s'organitza en diferents subespais que permeten als infants experimentar lliurement i autònomamentfacilitar de la relació i la comunicació entre iguals i motivar el treball cooperatiu a partir de diferents propostes i materials.

 

Els nens i nenes disposen en cadascun dels subespais d'un ventall de propostes d'aprenentatge que els permeten actuar, observar, construir, aprendre, inventar, crear, imaginar, compartir i emocionar-se interactuant entre ells. 

 

El paper del mestre és el d'acompanyant del procés de cada nen/a  amb la funció de guia, orientador i facilitador de l'aprenentatge actiu, conscient, crític i creador del seu propi procés d'aprenentatge. Pretén donar resposta als interessos i necessitats dels infants respectant els diferents ritmes d'aprenentatge, capacitats i habilitats.

 

QUINS ESPAIS HI HA?

ESPAIS D'AULA
Es realitzen dues tardes a la setmana.

- El món de les paraules (Espai de llengua)

- Un temps per a mi ( Espai d'interiorització)

- Petits pitàgores ( Espai de matemàtiques)

- Toc Art (Espai d'art)

- Lights and Shadows ( Espai amb llengua anglesa)

ESPAIS ESPECÍFICS

Es realitzen 2 tardes a la setmana.

- Joc simbolic 

- Experimentem (Espai d'experimentació i manipulatiu)

- Jocs al pati (Espai a l'exterior)

- Mou el cos (Espai de psicomotricitat)

 

 

ANGLÈS A INFANTIL

Rutines en anglès a infantil

La mestra de llengua anglesa dona la benvinguda en angles als infants d'educació infantil i treballen les rutines quotidianes (el temps, l'esmorzar, els dies de la setmana, qui està malalt, qui es queda a dinar...) 

 

Anglès a infantil

 

Espais d'aprenentatge en anglès

 

INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL

L'intel·ligència emocional el treballem a través del Projecte DUNA s'adreça als infants de segon cicle d'Educació Infantil (3-6 anys) i neix amb la voluntat de treballar :

  • Una educació en valors que és a la base d'una convivència veritablement humana, alhora que coherent amb un model educatiu d'inspiració cristiana.

  •  Una orientació renovada de la formació religiosa, en el marc d'una societat plural.

L'activitat que es proposa està basada en el treball que s'ofereix als nens i nenes a partir de la dinamització i la motivació que suposa l'arribada a l'aula d'una CAIXA. De la caixa en surt un personatge, la DUNA, un petit cuc de seda, que al final —a P5— es convertirà en una eruga. Al llarg de les aventures viscudes a través dels contes, la DUNA anirà creixent, s'anirà enriquint, com creixem i ens enriquim cadascun de nosaltres. Un cop haguem viscut moltes històries i aventures, i haguem après tots uns valors, el titella patirà una metamorfosi, que la convertirà en una bonica papallona.

La DUNA, doncs, serà com l'ésser màgic que ens farà de fil conductor de totes les activitats i ens transportarà, mitjançant les seves propostes, a treballar tota mena d'activitats.També et pot interessar...
Eixos vertebradors de l'Escola Vedruna de Catalunya

Projecte educatiu

SOM UNA XARXA DE 36 ESCOLES D'ARREU DEL NOSTRE PAÍS AMB UN PROJECTE EDUCATIU COMPARTIT Vedruna Catalunya Som comunitats educador...

llegir més »