STEAM

Competència digital 

Volem que els nostres alumnes arribin a ser persones competents digitalment, és a dir, tenir una actitud activa, crítica i reflexiva davant dels mitjans tecnològics. És per això que apostem per les TAC i la Robòtica com a mitjans dels processos d'aprenentatge dels infants.

El primer contacte amb els ordinadors (chromebooks) és al cicle inicial, amb les primeres activitats que van desenvolupant els alumnes amb aquesta nova eina que se'ls farà imprescindible al durant la seva etapa escolar. A mesura que els cursos van avançant, les tasques a fer es van fent més complexes: recerca d'informació, treballs en equip, presentacions, penjar, ordenar, descarregar i compartir coses al núvol…

També apostem per la Robòtica Educativa , que és un sistema d'aprenentatge interdisciplinar que fa ús de robots com a fil conductor transversal per potenciar el desenvolupament d'habilitats i competències en l'alumnat.
L'aprenentatge amb robòtica educativa és interdisciplinar perquè amb ella es treballen de manera simultània diferents àrees. Tot i que no són les úniques, s'acostumen a identificar les anomenades disciplines STEAM: ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques. Val la pena fer èmfasi en l'incorporació de l'art com a aspecte clau per generar innovació i creativitat en els processos.
Així mateix, la robòtica educativa possibilita treballar competències, actituds i comportaments concrets com el treball en equip col·laboratiu, la iniciativa, la presa de decisions, l'esforç, la tolerància a la frustració o l'autosuperació.

 També et pot interessar...
Eixos vertebradors de l'Escola Vedruna de Catalunya

Projecte educatiu

SOM UNA XARXA DE 36 ESCOLES D'ARREU DEL NOSTRE PAÍS AMB UN PROJECTE EDUCATIU COMPARTIT Vedruna Catalunya Som comunitats educador...

llegir més »